Consecințe gudron în coșul de fum, sobe, șeminee , centrale termice.
Gudronul este un produs secundar al procesului de ardere a lemnului sau cărbunelui care se poate acumula într-un coș de fum în timp.
Gudronul are un miros înecăcios, distinct, de fum combinat cu smoală.
Gudronul este o substanță smolistă, cleioasă, corozivă și o substanță extrem de inflamabilă, care, dacă nu se iau măsuri de precauție, va acoperi toată partea interioară a cazanelor de ardere și de evacuare a gazelor arse.
Se formează atunci când gazele volatile, fosfați și azotați, degajate în procesul de ardere se combină și se condensează pe drumul lor prin horn și iau forma unui strat negru dur de acoperire interioara a țevilor, pereților și coșului de fum.
Gudronul este cauza celor mai multe incendii de case și motivul principal de deteriorare a coșurilor de fum.
ATENȚIE: Cazanele de ardere – centrale, sobe, șeminee – trebuie să fie întreținute, curățate și inspectate periodic.
Produsele secundare rezultate din ardere sunt corozive și provoacă deteriorări atât la centrale cât și la coșul de fum. Gazele de ardere sunt acide, accelerează deteriorarea rosturilor coșurilor de fum și creează fisuri periculoase.
Produsul Antigudron DK Forte transformă gudronul din substanță smolistă într-o zgură care se desprinde de pe pereți. Utilizarea frecventă a catalizatorului chimic Antigudron DK Forte previne depunerea periculoasă a gudronului.
Priviti mai jos cateva imagini cu consecintele nefaste ale gudronului.
.
Daca nu se foloseste Antigudron DK Forte pentru eliminarea gudronului,
se poate ajunge in situatia unui cos de fum colmatat.